Zakelijk

De voordelen van een Magento webshop

Een Magento webshop heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere platforms of zelf ontwikkelde software. Vaak is de keuze voor een Magento webwinkel zo vanzelfsprekend dat er helemaal niet meer over wordt nagedacht waarom een Magento webshop nu zo goed is. Daarom worden hier de voordelen van een Magento webwinkel nog eens op een rijtje gezet.

Een Magento webshop is open source

Een belangrijk voordeel van Magento is dat het platform open source is. Dit zorgt ervoor dat de code voor iedereen toegankelijk is en daardoor ook door iedereen getest en verbeterd kan worden. Omdat Magento open source is kan ook iedereen aanvullingen op de bestaande code maken. Deze aanvullingen zijn soms gratis, soms moet je daar iets extra’s voor betalen. Omdat deze aanvullingen echter door meer mensen gebruikt kunnen worden zijn de ontwikkelkosten echter lager en is de aanschafprijs lager dan wanneer je iets unieks moet laten ontwikkelen.

Ook bij maatwerk is een Magento Webshop voordelig

Natuurlijk kan het voorkomen dat er maatwerkaanpassingen gedaan moeten worden. Ieder bedrijf is uniek en iedere gebruiker heeft andere wensen. Het kan daarom voorkomen dat er speciale modules ontwikkeld moeten worden. Ook dan zijn de kosten relatief laag, omdat Magento zo ontwikkeld is dat het pakket gemakkelijk uitgebreid kan worden.

Magento is professioneel

Een Magento webshop is daarnaast erg professioneel. Het pakket is uitgebreid, zodat de gebruiker na realisatie van de website op een professionele manier aan de slag kan. De

beheerder van een Magento webshop kan bijvoorbeeld gemakkelijk kortingsacties organiseren, of het systeem integreren met dat van PostNL.