stedentrip Lissabon
Geen categorie

3 originele manieren om jouw personeel te motiveren

Werkgeluk is een term die je steeds vaker tegenkomt. Meer en meer wordt er aandacht gevraagd voor het geluk en welzijn van het personeel. Dat heeft natuurlijk meerdere verklaringen. Zo hoppen de millennials makkelijker van baan naar baan als het ergens niet bevalt. Bovendien neemt de werkdruk binnen diverse branches gestaag toe. Dus wil jij ervoor zorgen dat jouw personeel zich bindt aan jouw bedrijf én goed op hun plek zitten? Ga dan op zoek naar originele manieren om jouw personeel te motiveren. Vandaag geef ik je alvast 3 voorbeelden hoe je dit kunt doen.

#1 Waardering tonen door middel van complimenten

Doorgaans zijn we binnen het bedrijfsleven gefocust op zaken die beter kunnen. Waar liggen nog kansen? Welke fouten moet verholpen worden en hoe behalen we de meeste omzet? Hierdoor vergeten we wel eens dat we met mensen te maken hebben. Jouw personeel bestaat uit individuen met gevoelens en een eigen leven. Vergeet daarom niet om van tijd tot tijd waardering te tonen als dat verdiend is. Hoe doe je dit? Eenvoudig! Door complimenten te geven. Het is aangetoond dat mensen gelukkiger zijn op de werkvloer als ze merken dat hun werk en bijdrage wordt erkend én gewaardeerd. En gelukkig personeel is logischerwijs gemotiveerder dan ondergewaardeerd personeel!

#2 Plan leuke bedrijfsuitjes of evenementen

Een andere goede manier om jouw personeel te motiveren is door met enige regelmaat een bedrijfsuitje te plannen. Op die manier laat jij als baas zien dat het goed gaat met het bedrijf dankzij iedereen hun bijdrage. Tegenwoordig zijn er genoeg leuke evenementen en uitjes waar je uit kunt kiezen. Wij hadden bijvoorbeeld laatst een spel georganiseerd waarmee je prijzen kon winnen. De hoofdprijs was een stedentrip Lissabon. Je mocht dan online via de reisorganisatie Bebsy jouw ideale stedentrip Lissabon samenstellen en boeken. Even er kort tussenuit met een stedentrip. Dat is toch een lekkere prijs om te winnen? Zoals je kunt voorstellen werd het erg competitief. Iedereen was wel toe aan een vakantie.

Gelukkig waren er nog andere leuke prijzen. Zo was de tweede prijs een luxe diner in een sterrenrestaurant en de derde prijs was een indrukwekkend gintonic cadeauverpakking. Natuurlijk hoef je niet (zulke enorme) prijzen uit te reiken. Het voornamelijk om de gezamenlijke ervaring. Dat is ook de reden waarom teambuilding activiteiten zo populair zijn als een originele manier om het personeel te motiveren. Je ziet het personeel eens buiten het kantoor en je leert hun echt kennen. Bovendien worden samenwerking en verbintenis binnen de groep gestimuleerd. Daarom motiveren dit soort bedrijfsuitjes jouw personeel – zeker op de lange termijn. 

#3 Betrek het personeel meer

In tegenstelling tot wat je zou verwachten, is het een goed idee om jouw personeel meer te betrekken binnen het bedrijf. Ik moet hierbij wel even vermelden dat je niet extra werk op het bureau moet gooien of de verantwoordelijkheid overdragen. Nee, betrek jouw personeel liever bij beslissingen of plannen. Dat geldt zeker wanneer het gaat om zaken die uiteindelijk ook invloed hebben op hun manier van werken. Door het personeel erbij te betrekken, voelen ze zich gewaardeerd en uiteindelijk gemotiveerd om aan de slag te gaan.