Zakelijke diensten

Ken jij de omgevingswet participatie?

De omgevingswet participatie is wellicht een van de belangrijkste waar goed op gelet moet worden. Vanaf 2021 wordt dit in werking gesteld en dat heeft voor inwoners enorm veel voordelen. De gemeente kan dan niet zomaar meer iets neerzetten en er vanuit gaan dat er geen bezwaar meer kan komen. In 2021 komt hier verandering in en dat is voor iedereen ideaal. Zo kunnen de inwoners bezwaar aantekenen wanneer er niet goed gecommuniceerd wordt. Bovendien zorgt deze wet er ook direct voor dat alle inwoners op tijd en correct op de hoogte gebracht moeten worden. Gebeurt dit niet, dan kunnen hier consequenties aan zitten.

De omgevingswet participatie realiseren

Normaal gesproken zou deze wet al dit jaar in werking treden. Echter zijn wij er allemaal achter gekomen dat er een hoop moet veranderen wil het lukken. Hierdoor wordt het pas in 2021 gerealiseerd waardoor de gemeente wat meer tijd heeft.

Om de inwoners het beste op de hoogte te brengen van de gang van zaken is een app perfect. De inwoners zullen moeten downloaden en daar kan de gemeente alle informatie in delen. Hierdoor wordt iedereen op de hoogte gebracht en dat is wel zo prettig. Mocht jij graag meer willen weten omtrent deze wet en hoe dat het definitief in werking gesteld wordt. Dan raad ik je aan om eens op de website van Gemeentepeiler.nl te kijken!