Tuin

Gevelgroen voor meer groen in de stad

Een groen dak is goed voor je omgeving maar ook voor je portemonnee. De ruimte om groen in de stad te creëren raakt op. Elke centimeter wordt gebruikt om te wonen te werken of voor de aanleg van een infrastructuur. Net als dat de huizen de lucht ingaan, is er nu een trend gaande om dit ook met het groen en begroeiing te doen. Daken worden nu de bodem van nieuwe groen aanplant. 

De aanleg van vegetatie op daken en langs gevels is om meerdere redenen gunstig. Doordat de grond steeds meer bestraat wordt, is er weinig grond meer om water van neerstromende regen op te vangen. Groene daken gebruiken het water en zorgen dat het waterbeheer in de stad vereenvoudigd wordt. Dit is nog maar een van de vele redenen waarom BTL dak- en gevelgroen als de oplossing ziet voor de creatie van meer groen in de stad.

BTL Realisatie, expert in dak- en gevelgroen

Planten zorgen verder voor de absorptie van schadelijk fijnstof in de lucht. Elke vierkante meer groen is dus goed voor de luchtzuiverheid van de omgeving. Het zorgt ook dat de biodiversiteit vergroot wordt in een stedelijk gebied. Op de planten komen weer nieuwe nuttige insecten af en ook ontstaat er bodemleven onder het groen van het dak. 

Verder is een groen dak een goede isolatielaag. Het zorgt ervoor dat een gebouw koeler blijft in de zomer en het houd de warmte van een verwarming langer vast in de winter. Dit is niet alleen gunstig maar ook gunstig voor de kosten om de temperatuur in een woning of pand op pijl te houden. BTL Realisatie kan adviseren en maar ook zorg dragen voor de aanleg van een gevelgroen of een groen dak. Als groene aannemer is BTL expert op het gebied van deze nieuwe toepassing van groen.