Geen categorie

Geld verdienen met bouwmachines

Er zijn steeds meer mensen die op creatieve manieren via het internet geld verdienen. Denk natuurlijk aan YouTubers, bloggers, websiteontwerpers enzovoorts. Ook wordt er via het internet flink wat afgehandeld, bijvoorbeeld de koop en verkoop van spullen op Marktplaats en andere internet forums. Er zijn ook veel mensen die eigen e-commerce webwinkels opzetten en zo hun geld verdienen. Ze kopen vaak producten in bulk goedkoop in vanuit China en verkopen ze op websites zoals Bol.com tegen een hogere prijs. Toch willen we in dit artikel een andere handel bespreken die wat minder voor de hand ligt maar waar je als ondernemer ook heel veel kunt verdienen. We gaan het in dit artikel hebben over geld verdienen met bouwmachines.

Flinke investering, grotere winsten

Net zoals met tweedehands auto’s is er ook handel online in de koop en verkoop van bouwmachines en voertuigen. Denk aan vrachtwagens, kippers, heftrucks, verreikers en aggregaten. Deze machines zijn over het algemeen niet goedkoop dus als je erin wilt handelen is het best een investering. Maar voor mensen die ervaring hebben met deze machines, bijvoorbeeld door in de bouw gewerkt te hebben kunnen goede deals spotten. Ben je bijvoorbeeld een aggregaat expert dan kun je er een paar van kopen en ze daarna weer voor een beter bedrag doorverkopen. Omdat het dure machines zijn kun je ook wanneer je ze met een percentueel klein inkoop/verkoop verschil doorverkoopt flink winst maken.

Verhuren of zelf gebruiken

Naast het simpelweg flippen van deze machines zijn er ook andere manieren om er geld mee te verdienen. Denk er bijvoorbeeld aan om de machines te verhuren. Er zijn vele bedrijven en ook particulieren die zelf liever niet investeren in deze machines omdat die maar voor een tijdelijke periode, een specifiek project nodig zijn. In dat geval worden deze machines verhuurd en als je ze tegen een goede prijs verhuurt kun je concurreren met de grotere verhuurders. De laatste optie is om de machines voor je eigen bedrijf te gebruiken. Een goed voorbeeld is Pieter van Middelaar. Deze jongen heeft een verreiker aangeschaft en gebruikt deze nu om processierupsen te verwijderen uit bomen. Hier krijgt hij goed voor betaald, hij doet het zowel voor particulieren als gemeentes. Tegelijkertijd verhuurt hij de verreiker ook voor andere doeleinden aan bedrijven. Er zijn dus ook als zzp’er veel manieren om geld te verdienen met het aanschaffen van bouwmachines.